Elleve Nordmenn og to Briter på sykkeltur

Heihei

No tenkje du sikkert ” Oi, Sandra er jaggu produktiv. To blogginnlegg på tre dagar er ikkje verst!”

Eg kan seie med 90% sikkerthet at dette eit eingongstilfelle fordi eg, i skrivande stund, framleis har tonnevis med bilder frå ca. en måned med opplevingar som skal dokumenterast. Når denne bloggen blir “up-to-date” veit eg at det vil endre seg drastisk, men ikkje fortvil, innimellom vil det forhåpentligvis dukke om noko nytt her så sjå fram til det 🙂

Uansett. Mandag 14. oktober inviterte lærarane våre invitert oss med på sykkeltur i New Forest, som er ein nasjonal park som ligg rett utanfor Southampton. Vi måtte ta toget til Brockenhurst stasjon, ein tur på rundt 10 min, og leige oss syklar der. Det var eit litt labert oppmøte, kun 11 av dei norske studentane hadde tatt seg bryet og dukka opp. Vi oppmøtte var ikledd alt frå treningsthights, allværsjakke og joggesko og fullt klare for litt aktivitet og frisk luft. I ekte erkebritisk stil møtte ein av lærarane våre, Nick, oss iført dongeribukse, cardigan, skjorte og slips.

IMG_3382jula2012

Vi starta turen med å sykle gjennom ein liten engelsk landsby, og ut på ein landvei før vi igjen svingte inn på ein sykkel/tursti. (Dei som bur her er sikert vant med den årlige saueflokken på hjul som rulla gjennom gatene sånn ca. på denne tid kvart år)

IMG_3406jula2012 IMG_3393jula2012

Etter litt offroad- og landeveissykling kom vi til ennå ein liten koselig landsby. Her stod tydeligvis lunsj på menyen, så det blei scones og te på meg. Etter lunsj fekk vi tid til litt sightseeing. Vi stakk blant anna innom eit rotebol av ein butikk. Varene var trykt opp etter veggane, null logikk whatsoever. Einaste som tyda på at dette i det heile tatt var ein butikk og ikkje eit lager var kassapparatet og den mildt sagt uninteresserte kassadame bak den. Vi  var innom leikebutikkar, ei snopsjappe, ein alt-mulig-butikk og ei lita brukt-sjappe.

IMG_3448jula2012IMG_3441jula2012 IMG_3442jula2012IMG_3500jula2012 IMG_3496jula2012IMG_3489jula2012

Med 13 stykk på sykkeltur er det uungåelig at ikkje minst ein person punkterer, uungåelig. Ikkje at det gjorde oss noko særlig fordi mens sykkeldekk blei lappa og skifta fekk vi tid til å kvile ræva litt. Etter eit par år utan å sykle kan du banne på at du vil kjenne det dagen derpå. Ei punktering er null stress, når sykkel nummer 2 punktere mens vi helde på og reparere sykkel nummer 1 er det ikkje lenger artig.

IMG_3584jula2012IMG_3652jula2012IMG_3675jula2012IMG_3639jula2012

Det var visst ikkje heilt vår dag. Etter to punkterte dekk kom nok eit lite uforutsett hinder, den sykkelruta vi skulle ta var visst stengt. Dermed måtte vi finne ei ny alternativ rute heimatt, lettare sagt enn gjort. Drt var nokre stunder vi tvila litt på orienteringsevna til dei engelske når dei førte ana ut i skauen på nette små bysyklar, og mumla litt for seg sjølv, “should we go this way or?”.

IMG_3691jula2012 IMG_3714jula2012 IMG_3717jula2012IMG_3719jula2012

(men eg fann ein hest..)

IMG_3750jula2012

Paul og Nick har tydeligvis litt meir kontroll enn dei gjer uttrykk for, for jaggu losa dei oss ikkje trygt tilbake til Brockenhurst. Etter nok eit liten pub besøk for å roe ned, hoppa vi på toget tilbake til Southampton.

IMG_3756jula2012IMG_3779jula2012

Dette var den første sykkelturen på eit par år, slikt må feriast med burger på Mac’ernIMG_3791jula2012

Fordi eg meiner at bilder seie meir enn det eg gidde å skrive har eg, som du kanskje allereie har sett, pøst på med bilder.  Den kort tida eg har vore her har eg lagt til meg ei lita stygg uvane, eg går nemlig konstant rundt og filmar alt som røre på seg. Fordi ein får aldri nok av shaky handfilma heimevideoa med cheesy har eg lagt til ennå ein liten video. (Dersom du lure på kvifor kamera rista som om verda går under, så er det fordi eg er ein multitasking- daredevil som filma mens eg sykla! Ei hand på styre, eit på kamera!)

Velbekomme!

Advertisements

2 thoughts on “Elleve Nordmenn og to Briter på sykkeltur

  1. Lena says:

    Ååh, ser ut som dokker har det så kjekt! 😀 Og så BRA at du har starta blogg!
    Fast leser 😀

  2. Susanne :) says:

    Samma her! 😉 Elska vidoeane!! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: